2012-01-07

Cepelinai

Reikės:

16 bulvių
5 virtų bulvių
500g maltos mėsos
krakmolas (iš išsunktų tarkių)
3dideli svogūnai
grietinė
druska
krapai
petražolės
bazilikai
4 lauro lapai
aliejus


Gaminimas:
 
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.
Įdarui malta mėsa pasūdoma, dedame prieskonius(pagal skonį) maltus pipirus, džiovintą baziliką, krapus, petražoles ir gerai išmaišome. Svogūnus smulkiai supjaustome. Aliejuje pakepiname svogūnus ir paruoštą mėsytę, įdedame lauro lapus. Kad mėsytė būtų sultinga reikia kepti ant silpnos ugnies uždengus dangčiu.
Imama tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 30 - 40 min atargiai pamaišant.

Verdant cepelinus puodo neuždengti dangčiu, kad nesušustų.

Jei cepelinai verdami ne iš šviežių bulvių, jie išverda tamsesni, bet jei įdėsite tabletę gryno vitamino C (askorbo rūgšties) cepelinai bus šviesūs tarsi iš ka tik prikastų bulvių :)

Mes cepelinus labiausiai mėgstame su spirgučiais arba pakepintų svogūnų ir grietinės padažu.

Skanaus :)