2012-01-05

Silkė "Pataluose"

Reikės:

250 - 300 g. silpnai sūdytos silkės
5 - 6 bulvės
4 morkos
3 burokėliai
1 - 2 kiaušiniai
svogūnas
majonezas
druska
pipirai
žalumynai

Gaminiamas:

Bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius išvirti, ataušinti, nulupti ir sutarkuoti rupia tarka.
Silkes supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais ir iškloti silkinę.
Svogūnus sukapoti ir jais apibarstyti silkę, viršų apteti majonezu.
Berti sluoksnį morkų aptepti majonezu.
Kitas sluoksnis - bulvių ir vėl aptepti majonezu.
Dėti burokėlius, majonezo ir galiausiai sluoksnį smulkiai suojaustytu kiaušinių.
Per naktį palaikyti šaldytuve, kad susigertu majonezas.


 -----------------------

BARSTYMAS PRIESKONIAIS:

  • Silkę pabarstome pipirais.
  • Morkas pabarstome druska.
  • Burokėlius pabarstome druska ir pipirais.
  • Bulves - druska.
  • Kiaušinius - druska ir pipirais.
  • Ant kiekvieno sluoksnio majonezo galima pabarstyti zalumymais.
 ----------------------

Prieš patiekiant išverčiame silkę iš indo, apibarstome žalumynais.

Skanaus!