Reikės:
- 600 g. miltų tešlai
- 250 g. cukraus
- 80 g. sviesto (nebūtina, bet su sviestuku skaniau)
- 70 g. aguonų
- 40 g. mielių
- druska
- 2 puodeliai vandens (galima pieno, t.p. pvz 1stiklinė vandens ir 1 stiklinė pieno)
Gaminimas:
Į pašildytą vandeni dėti sutirpintas mieles, sveistą, cukrų, druską, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės.
Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą.
Aš paprastai užsimaišau dideliam dideliam puode. Puodą pastatau prie radijatoriaus ir uždengiu rankšluoščiu, kad greičiau pakiltų.
Kai tešla pakyla t.y. pradeda linti perkraštus dar kartą perminkyti. Ir taip kokius 2 - 3 kartus.
Formuoti kūčiukus, geriausia kuo mažesnius.
PASNINKO METU, SENOVĖJE, NEDĖDAVO JOKIO SVIESTO, MARGARINO, NEPILDAVO PIENO!
Kūčių vakarienės metu kučiukai mirkomi aguonpienyje.
AGUONPIENIS
Reikės:
- aguonos
- cukrus pagal skonį
- vanduo (virintas, truputį atšaldytas)
Gaminimas:
Aguonas gerai išmirkyti (geriausia palikti per naktį).
Tada nukošti
Sumalti mėsmale, galima ir keliatą kartų, kad išsiskirtų kuo daugiau aguonų pieno.
Maltas aguonas sumaišyti su cukrumi ir vandeniu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą