2012-01-05

Šaltibarščiai

              Reikės:

·         Stiklainiukas konservuotų burokų
·         Agurkas (1vnt.)
·         Ridikėliai (4 vnt.)
·         Svogūnų laiškai (saujelė)
·         Švieži krapai (saujelė)
·         Druska (½  valg. š. Saltibarščiams, ½ valg, š. bulvėms)
·         Obuolių actas 1 – 2 valg. š.
·         Kiaušiniai
·         Bulvės


Gaminimas:

Agurką, ridikėlius supjaustome  šiaudeliais / pusžiedžiais / 1 cm kubeliais arba sutarkuojame burokine tarka. Svogūnus pjaustome smulkiai.

Dubenyje sumaišome visas daržoves, apliejame kefyru, pasūdome, pridedame acto, gerai išmaišome ir paliekame šaltai 10-30 min. Jeigu šaltibarščiai pertiršti, galima pilti daugiau kefyro / pieno / šalto virinto vandens, bet ne daugiau kaip 0,5 stiklinės.

Šaltibarščius pateikiame dubenėliuose, apibarstę kiaušiniu ir krapais. Šalia lėkštutėje pateikiame karštas bulves, aplietas tirpintu sviestuku.

Jei gaunasi tirstoka, galima dapilti kefyro ar virinto vandens :)

Skanaus!