·
Stiklainiukas konservuotų burokų
·
Agurkas (1vnt.)
·
Ridikėliai (4 vnt.)
·
Svogūnų laiškai (saujelė)
·
Švieži krapai (saujelė)
·
Druska (½ valg. š. Saltibarščiams, ½ valg, š. bulvėms)
·
Obuolių
actas 1 – 2 valg. š.
·
Kiaušiniai
·
Bulvės
Agurką, ridikėlius
supjaustome šiaudeliais / pusžiedžiais / 1 cm kubeliais arba sutarkuojame
burokine tarka. Svogūnus pjaustome smulkiai.
Dubenyje sumaišome
visas daržoves, apliejame kefyru, pasūdome, pridedame acto, gerai išmaišome ir
paliekame šaltai 10-30 min. Jeigu šaltibarščiai pertiršti, galima pilti daugiau
kefyro / pieno / šalto virinto vandens, bet ne daugiau kaip 0,5 stiklinės.
Šaltibarščius
pateikiame dubenėliuose, apibarstę kiaušiniu ir krapais. Šalia lėkštutėje
pateikiame karštas bulves, aplietas tirpintu sviestuku.
Jei gaunasi tirstoka, galima dapilti kefyro ar virinto vandens :)
Skanaus!